Povijest 10: Doba apsolutizma (17. stoljeće) Enrico Cravetto

ISBN:

Published: 2008

Hardcover

648 pages


Description

Povijest 10: Doba apsolutizma (17. stoljeće)  by  Enrico Cravetto

Povijest 10: Doba apsolutizma (17. stoljeće) by Enrico Cravetto
2008 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 648 pages | ISBN: | 6.60 Mb

Prvu polovicu 17. stoljeća obilježavaju političke promjene, vjerski konflikti, gospodarske krize i demografski pad izazvan katastrofalnim epidemijama. Izbijali su međugrađanski sukobi i međudržavni ratovi, kao i seljačke, građanske i plemićke bune.MorePrvu polovicu 17. stoljeća obilježavaju političke promjene, vjerski konflikti, gospodarske krize i demografski pad izazvan katastrofalnim epidemijama. Izbijali su međugrađanski sukobi i međudržavni ratovi, kao i seljačke, građanske i plemićke bune. Kriza se osjetila i u poljoprivrednoj proizvodnji koja je svugdje nazadovala.

Nakon primirja sklopljenih u 16. stoljeću činilo se da su se odnosi unutar Europe uravnotežili. Ipak, neriješeni odnosi politike eksplodirali su opet u 17. stoljeću tridesetogodišnjim ratom koji je obuhvatio gotovo sve europske države. Tijekom dviju engleskih revolucija slomljena je apsolutistička vlast i utemeljen je ugovor između onih koji vladaju i onih kojima se vlada. Istovremeno je u Francuskoj trajao pokušaj zauzdavanja parlamenta i plemstva.

To je bio uvod u razdoblje apsolutizma Luja XIV., Kralja Sunca, koji je došao na vlast 1661. godine. Porezna i administrativna centralizacija, smanjenje uloge vojnog plemstva u provincijama i parlamentu, kao i nametanje institucionalne jednakosti bili su ciljevi apsolutizma po kojem je cijelo povijesno razdoblje i dobilo ime.Enter the sum

Related Archive Books

  1. 29.05.2014Duckling
  2. 18.10.2014Airgun Hobbyist Magazine


Related Books


Comments

Comments for "Povijest 10: Doba apsolutizma (17. stoljeće)":


zasilatelstvi.com

©2010-2015 | DMCA | Contact us